21 Eylül 2008 Pazar

Alaca corba


kaynak

MALZEMELER:

  • 1/2 bardak dövme (yarma)
  • 1/2 bardak kabuklu kırmızı mercimek veya yeşil mercimek 1/2 bardak nohut
  • 2 kaşık tarçın
  • 1 kaşık salça
  • 1 büyük soğan
  • Zeytinyağ ve sıvıyağ karışımı
  • Tuz, karabiber
  • 1 kuru dolmalık biber
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya limon suyu

YAPILIŞI:

  • Geceden ıslatılan nohut, doğranmış kuru biber ve dövme 5-6 bardak su ilavesiyle pişmeğe bırakılır. Mercimek ayrı bir tencerede pişirilip, biraz yumuşayınca pişmiş olan diğer malzemeye katılır. Soğan yağda kavrulup salça eklenir ve çorba tenceresine ilave edilip tarhın konur. Bütün malzeme iyice yumuşayana kadar pişirilir. Ocaktan alınıp limon tuzu, tuz ve karabiber konur.

Hiç yorum yok: