21 Eylül 2008 Pazar
YOĞURTLU ÇORBA
Bugün size tarif edeceğim çorba bizim evde çoluk çocuk çok sevilen bir çorba. Kızım ek besinlere ilk başladığında pek yiyemiyordu. Pirinçler ağzına gelince midesi bulanıyordu. Ama şimdi gönlü olursa çok rahat yiyor. Ben bu çorbayı iki türlü yapıyorum. Birisi çok koyu neredeyse pilava yakın olan babam için. Benim kendi evimde yaptığım ise daha sulu Ama özlü olanı. Yani ne du su olacak ne pilav gibi. Bu babam için yaptığım usul. Ölçüleri azaltıp çoğaltmak sizin elinizde. Ama benden tavsiye sakin yoğurdunu az kullanmayın. Yoğurt hem çok vitaminli hemde lezzet veriyor. Bu çorba evde kalmış pilav yada buğdaylada çok güzel oluyor ve benim bildiğim buğdayla pişenine "lebeniye" deniyor. Birgün size buğyla pişenininde tarifini veririm. Bir tavsiye daha vereyim. Süzme yoğurtla yaparsanız hem yoğurt tadı daha yoğun ama ekşimtrak olmuyor, hemde yoğurt kolay kesilip sulanmıyor. Çünkü yoğurtun içindeki o sarı hafif acı suyu süzerken altta kalıyor. Yoğurtlu yemekleri mümkün olduğunca süzme yoğurtla yaparsanız tadı daha güzel olur.
MALZEMELER:
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder